Den v Norimberku

Dlouho jsem sem nic nenapsala a rikam si, ze bych zase mohla.

No, tak o nasi ceste na La Tomatinu, ktera je teda ve Spanelskem mestecku Buñol. 
Klasicky jako kazdy student postradam finance na luxusni cestovani. Takze jsme se (nejdriv se mnou mel letet jenom Jirik, ale pak se pridala i moje kamoska Radka, ktere se ten napad strasne libil) rozhodli, ze poletime z Norimberka do Milana, tam jeden den pobydeme a dalsi den se vydame do Valencie, odkud je to 40 minut vlakem do Buñolu, kde se prave ona La Tomatina odehrava.
Letadlo z Norimberka melo letet ve 12:35, takze nam to prislo jako idealni cas, nebot nebudeme muset vstavat tak brzo. Jenze ouha. Jediny autobus, ktery prijizdel do Norimberka pred dvanactou mel prijezd ve 3 rano. Zkusili jsme teda najit nekoho s Blablacar, ale vzhledem k tomu, ze se dotycny pan vubec neozval, byli jsme nuceni svezt se s Flixbusem, ktery odjizdel v 23:50 z Florence. Nevim, jestli jste fanousci nocnich prejezdu v autobusu, ja teda vubec. Takze nas s Radkou cekala bezesna noc (zatimco Jirka v klidu chrupkal).
Ve tri rano jsme se objevili v Norimberku a jako spravni nocni cestovatele zamirili do nonstoo McDonaldu, protoze jinde otevreno nebylo. V sest rano nasledoval Lidl,pokus o snidani na hrade (asi 5 minut po tom, co jsme si sedli, tak prisel nejaky pan a vyhodil nas, ze tam nemame co snidat) a prohlidka Norimberku.
Asi minutu před tím, než jsme byli vyhozeni
Abych byla uprimna, tak Norimberk vypada jako jakekoli jine nemecke mestecko s tim rozdilem, ze kazdy obchod je tam minimalne 2x (vazne nekecam, na pobocku 'meho' Vodafone jsem narazila dokonce ctyrikrat!). Udelali jsme klasicke kolecko - kostel, hrad, Albrecht Dürer - sochy, dum a obraz.
Prohlídka
Pak uz metro, letiste a Ryanair smer Milan, kde jsme meli domluvene ubytko pres Couchsurfing. 

Komentáře