(Opravdu destny) prales ve Flores

 Dneska jsme se presouvali z Sayaxche do Flores, kde jsme dohnali zbytek skupiny, ktery se nakonec rozhodl pockat na nas v Flores. 

Cesta do Flores ubehla vcelku rychle (bohuzel uz docitam posledni knizku, co jsem si sem privezla - necekala jsem, ze presuny tady budou tak dlouhe a ze si v autobuse budu schopna cist, snad bude nejaka v hostelech, ktere navstevujeme). 

Ubytovali jsme se v hostelu Green monkey (nejlevnejsi siroko daleko za pouhych 80 QTZ za noc a vyrazili jsme s ostatnimi na snidani a obhlidku mesta. 

Po zachrane mistni zelvy (ac mame ve skupine 2 biology, nikdo nevedel, jestli mame zelvu dat do vody, nebo do travy) jsme se vydali smerem Ixpanpajul Natural Park - chteli jsme jet verejnou dopravou, ale bohuzel jsme nenasli stanoviste autobusu a tak jsme nakonec museli vyuzit sluzeb mistniho taxi a nechat se do parku dovezt. 

V parku jsme meli v planu projit okruh dzungli, pricemz po ceste se nachazi lanove mosty s nadhernymi pruhledy na krajinu a s moznosti videt mistni opice. 



Hrdinne jsme vyrazili na cestu do divociny za vstupne 75 quetzalu, aby nam po druhem moste zacalo prset tak silne, ze jsme behem 5 minut mohli nase obleceni zdimat a skocit do reky by vyslo asi nastejno. 

Pockali jsme az se nejvetsi bourka prezene a pak pokracovali dzungli za stale siliciho revu opic. I kdyz se nam zadnou videt nepovedlo, rev byl tak silny, ze jsme se chvilemi az bali. 



Obecne byla prochazka po parku po desti nadherna a vzpominala jsem na Laos, kde jsem podobnou zazila (ovsem bez revu opic). 



Pak uz jsme se stopem vratili do Flores (puvodne jsme chytali autobus, ale zastavilo nam mistni auto a odvezlo nas v korbe skoro az pred hotel).


 K veceri jsme si dali nejlepsi tacos, co jsem v zivote mela a pak se upalovalo do pelisku. 

Zitra nas ceka vychod slunce na mistnich mayskych pamatkach jmenem Tikal - jedna z nejvetsich atrakci Guatemaly. Tak se mejte fajn! 

Komentáře