Ztraceni v polich a na rece

Dneska jsme meli naplanovany takovy odpocinkovy den.
Rano jsme se chteli jit probehnout, ale nakonec mi nebylo uplne dobre, takze jsme se jen vydali na prochazku. Vyhlidli jsme si vyhlidku mezi ryzovymi policky. Nasli jsme dalsi most, za jehoz prekroceni se nemusi platit (ha!), je ale jen sezonni, takze v obdobi destu (kdy opravdu hodne prsi a ne takove male prehanky jako ted) ho splachuje voda. Jenze jsme se hned po nem spatne zabocili a ocitli se uprostred bungalovu odkud nebylo cesty ven. Nakonec jsme museli prelezt plot a nasi ceste ryzovymi policky na vyhlidku nic nebranilo. Tedy jedina vec - vyhlidka nebyla znacena, takze jsme po chvili bloudili a netusili kudy dal.
Vyhlidka primo pred nami a my nevime, jak k ni
Uz jsme to vzdavali, kdyz v tu nam poradil mistni zemedelec, kudy mame zhruba jit. A opravdu, asi po 15 minutach balancovani na hrazich poli jsme dorazili na podivne opustene misto, ktere se tvarilo jako vstup na vyhlidku. Pusobilo dost strasidelne, jedine, co ho zachranovalo, byli nadherni barevni motyly, letajici nad ohnistem v necem, co vypadalo jako vypaleny dum.
Pridavam na zaklade zadosti o vice zviratek. 
Byli jsme radi, ze jsme mohli rychle utect na vyhlidku. Jenze ouha, uz dvere dole byly obmotane ostnatym dratem a vsechny zebriky byly zarostle, takze jsme si nebyli jisti, jak moc jsou ztrouchnivele a po chvili jsme to otocili, protoze i nam se to zdalo jako dost velky risk. 
Zpet se nam slo mnohem prijemneji, dokonce jsme s Jirkou zavodili, kdo najde rychlejsi cestu, ale do cile jsme dobehli ve stejnou chvili. 
K obedu jsme si zasli na onu vybornou nudlovou polevku a Pad Thai do Labieng Vang Vieng restaurace, kde maji poledni jidla za 9,000 kipu a pak jsme v bazenu cekali na zpravu od Holandanu, se kterymi jsme se dohodli, ze pujdeme na takzvany tubing - jizda na dusich od traktoru po rece. Jenze oni mezitim vyrazili (z nam neznamych duvodu) a my tak museli zaplatit nejen 60,000 za pronajem dusi (+ 20,000 vratna zaloha), ale i 10,000 za jednoho za tuktuk, ktery nas tam odvezl (ve 4 lidech je v cene k dusim). Dost nas to nastvalo, nebot jsme pocitali s tim, ze pojedeme s nimi a ani jsme si nezarezervovali cestu z hotelu, ktera stala pouhych 60,000 i s tuktukem. 
Jeste jsme si zakoupili nepromokavy 10l batuzek na nase cennosti a obleceni
Maloucko nazlobeni jsme vylezli i s obrimi dusemi z tuktuku, ale za chvili se nam nalada spravila, nebot uz jsme line splouvali reku a starosti nechali za sebou. Cela 3,5km cesta ma bez zastaveni trvat zhruba dve hodinky, ale vetsina lidi se stavi v jednom z prilehlych baru na pivo ci neco ostrejsiho. Drive bylo kolem reky baru spousta, ale kvuli 27 utonulym opilym a zdrogovanym turistum jsou ted otevrene pry jenom 3 - my s Jirkou nasli jen jeden. Dali jsme si napul Sprite za 5,000 kipu, coz je na Laos obycejna cena, to nas mile prekvapilo, nebot jsme cekali, ze zde bude turisticka prirazka.
Stul hned vedle reky
Po Spritu jsme radeji prchali dal, nebot v tomto baru dunela party muzika - s Jirkou to ani jeden nemusime
Nejvic nas po ceste nadchly nekolikery pereje a obri houpacka, ktera byla daleko od vseho a nikdo na ni nebyl.
S nadhernym vyhledem
Celou dobu bylo krasne teplo a svitilo slunicko, ale hned jak jsme znovu nasedli na duse, zatahlo se a videli jsme prichazejici bourku. Uz jsme ani nikde nezastavovali a jeli rovnou na konec. Meli jsme velike stesti, nebot asi minutu pote, co jsme vylezli a oblekli se - clovek by nemel po Laosu chodit odhaleny, zacalo trochu krapat a pote, co jsme vratili duse, se rozprselo naplno. 
A uz prsi
Zalezli jsme si do horke sprchy a sprchovali se tak dlouho, dokud nedosla tepla voda. Pak jsme si vlezli do pelisku a koukali na serialy a vyrizovali postu z Cech. Po nejake dobe prestalo prset a my dostali chut na bagetu. Vyrazili jsme do mesta a vratili se nejen s bagetou za pouchych 10,000 kipu, ale i kokosovymi spiralkam(5,000 kipu) i obalenymi v sezamu, ktere jsou opravdu dobre!
Posypane kokosem, mnamka! 
Tak jdeme s uplne plnymi brisky spinkat! Mejte se krasne, snad se vam bude o kokosovych spiralkach aspon zdat!






Komentáře