Prvni den v zemi slonum zaslibene

Tak jsme to zvladli. Na hranicich jsme si vystali hodinovou frontu na viza, pak zaplatili 31$ a vystali dalsi frontu na to, aby nas vyfotili a uz jsme si to v taxiku (tuktuky nebyly) frceli do hostelu.
Bydlime opravdu kousicek od centra a v moc peknem hostelu, jmenuje se Friendly backpackers- v klimatizovane loznici po 6 s nadhernou terasou a se snidani v cene. A to vse za pouhych 80 korun/noc!
Dneska jsme meli v planu dojit do mesta, koupit si mistni simkarty, repelent a vymenit dolary za kipy - v Ceske sporitelne nam vymenili jen dolary, pak se na chvilku prospat a pote vyrazit do mesta.
Ale bohuzel jsme to uplne nevymysleli a kipy sli menit kolem poledne, kdy na ulici nikdo nebyl a kdyz byl, tak spal.
Nakonec jsme ale preci jenom dosahli sveho a vratili se do hostelu, coz se zhruba za hodinu ukazalo jako skvele rozhodnuti, protoze zacala neuveritelna bourka (jsme tu preci jen v obdobi destu a odpoledne tu pry casto prsi) a my si pekne hoveli v postylce v klimatizovanem pokoji.
Budika Jirka nastavil na 16:45, protoze od 17:00 pro me mel prekvapeni - Streetfood tour!
My a nas pruvodce pri objevovani chuti Laosu
Agentura se jmenovala Backstreet Academy a nas pruvodce Va Seng a bylo to naprosto mnamozni! Nejdriv se slo na mistni trziste, kde nam ukazal ruzne pochutiny typicke pro Laos - treba jako spice wood - doslova palive drevo, nebo laoske klobasky, ktere jsou tedy opravdu vynikajici.
Pak jsme si koupili cerstve ovoce a kokosove palacinky, po kterych se jeste ted oblizujeme. Dalsim bodem na programu byl Or Lam s lepkavou ryzi, clovek si nabira rukou a dela si z ryze kulicky, ktere si namaci v omacce, ve ktere plavou kusy (visezmineneho) dreva a taky klobasky a masicko.
Posledni na programu byl Phor - fotka je prave ze zmineneho bistra, kde jsme si tuhle sestrenici vietnamske polevky Pho dali.
Pak se s nami nas pruvodce rozloucil a zavezl nas na mistni nocni trh, kde jsem si okamzite zakoupila dlouhou sukni na zitra do chramu (dokonce jsem usmlouvala cenu).
Tady je mala ochutnavka nocniho trhu, zitra o nem napisu vic.

Dekuju moc Jirikovi za mile prekvapeni, mejte se v Praze krasne a zitra zas napisu.

Komentáře