Milansky blesak a jine srandy

Vzhledem k tomu, ze jsme prechozi noc naspali fakt malo (nebo nic), tak jsme zvladli jenom takovety klasicke atrakce v Milane - Milansky dom, nakupni galerii hned vedle, ono zname divadlo La Scala a monumentalni kralovsky palac s prilehlym parkem, kde jsme si s Jirkou zatancovali s mistanky v tancirne. Pak uz jenom zmrzka, ktera byla k nasemu obrimu zklamani preslazena a park, kde jsme se natahli.
Ja a Radmila na onom obrovskem Milanskem hrade
Pak uz jsme jeli k Alimu, kteremu jsme uvarili veceri. Byl to fakt fajn chlapik, byvaly reprezentant v basketu, student inzernyrstvi. Taky nam dal tipy do mesta, Bylo to fajn, ale po jidle jsme okamzite usnuli. Rano jsme chteli jit na Free Walking tour - pro ty, co neznaji koncept - jde o to, ze clovek si projde mesto se zkusenym pruvodcem a dozvi se ruzne zajimavosti a tipy a na konci zaplati tolik, kolik uzna za vhodne.Nicmene mi nic neplatili, protoze jsme samozrejme zaspali vsechny budiky a probudili se az kdyz uz FWT hodinu bezela.
No, tak jsme si udelali pohodove rano se susenkami a mlekem.
Pak uz jsme se vydali do mesta - vystupovali jsme na zastavce San Augustino a vydali se smerem reka a anticke pamatky, ktere jsme chteli druhy den stihnout. Prvni den v Milane na me moc nezapusobil - hodne turistu, holubu a preslazena zmrzlina. No, proste jsem z toho moc nadsena nebyla.
Nicmene hned po tom, co jsme vylezli z metra, jsme narazili na obri blesak, kde jsme stravili asi hodinu a pul vybiranim kostymu na La Tomatinu. (Fotky pridam ve clanku o La Tomatine). Sranda.
Ja nadsene prohlizejici blesak
Pak uz naplavka, kde se pripravuje Velka cena Formule 1. Vsude byly stanky (tedy opustene) a plakaty, ktere predstavovali jednotlive zavodniky.Dale jsme si prohledli kostel, kde je originalni Posledni vecere pane. Bohuzel az na miste nam doslo, ze se listky musi kupovat dlouho dopredu, takze jsme se dovnitr nedostali. Nicmene jsme diky tomu meli cas prohlednout si zed proti nasili na zenach, plnou podivnych panenek, druhy nejvetsi kostel v Milane, rimske divadlo, mrakodrapy a probrouzdat se po meste, koupit si mozzarelu, bagetky a rajcata a vyfotit spoustu fotek, ktere sem pridam, az mi je Jirka posle a tak.
Posledni vecere pane
Krasne zahradky na stechach, jsou opravdu vsude

Pak uz obidkovecere a odlet do Valencie. Ale o tom az dalsi clanek. :)

Komentáře